dilluns, 3 d’octubre del 2011

Raonaments per decidir-me per el focus d'interès dos

M’he decidit per aprofundir en el focus dos, El valor de la RSC com a marca empresarial, perquè he vist en ell una aplicació real de que unes maneres de fer que és poden aplicar a la realitat empresarial.

Què és la responsabilitat social corporativa? Segons la definició realitzada per la Comissió Europea el 2002, el concepte de RSC és la "tendència que integra aspectes mediambientals o socials en la cultura de l'empresa, de manera que apareguin vinculats a les seves línies de negoci i es realitzin involucrant als diversos grups d'interès: accionistes, consumidors, treballadors, empresaris, inversors, etcètera." Font,fair companies

Aconseguir una dinàmica empresarial que tingui uns valor mediambientals i socials i que aquesta manera de fer no solsamènt no vagi en prejudici del benefici sinó que ajudi a l’empresa a aconseguir un augment del seu rendiment i creixement en un marc ètic, es per a mi una agradable noticia.

Fa temps que sentim a parlar de conceptes com el comerç just i la banca ètica, les empreses que estan dins d’aquestes premisses normalment aporten productes amb un valor afegit, una carrega de decisió de compra que esta motivada per aspectes ètics, l’usuari d’aquestos serveis o productes vol fer un mon millor, i fa la seva aportació adquirint bens que respecten el medi ambient i les formes de comerç just i legal, esta apareixen cada cop mes el consumisme ètic.

Aconseguir fer de la RSC un valor associat al nostre nom de marca, és el repte que tenen per endavant les empreses que volen aprofitar els valors de justícia, solidaritat i ecologia. El primer pas ha ser que l’empresa actuí d’acord amb els principis RSC, tot el seu procés de producció i distribució a d’estar d’acord amb les cinc premisses que proposa el observatori de responsabilitat social corporativa.

Els 5 principis que regeixen la RSC per l'Observatori de RSC

     La RSC inclou el compliment de la legislació nacional vigent i especialment de les normes internacionals en vigor (OIT, Declaració Universal dels Drets Humans, Normes de Nacions Unides sobre Responsabilitats de les Empreses Transnacionals i altres Empreses Comercials en l'esfera dels Drets Humans, línies Directrius de l'OCDE per a empreses multinacionals, etc.).
     La RSC és de caràcter global, és a dir afecta totes les àrees de negoci de l'empresa i les seves participades, així com a totes les àrees geogràfiques on desenvolupin la seva activitat. Afecta per tant, a tota la cadena de valor necessària per al desenvolupament de l'activitat, prestació del servei o producció del bé.
     La RSC comporta compromisos ètics objectius que es converteixen d'aquesta manera en obligació per a qui els contrau.
     La RSC es manifesta en els impactes que genera l'activitat empresarial en l'àmbit social, mediambiental i econòmic.
     La RSC s'orienta a la satisfacció i informació de les expectatives i necessitats dels grups d'interès.

1 comentari:

  1. Hola Rafael,

    Molt bé, m'ha agradat moltíssim aquesta entrada, la informació és coherent amb els vincles, les fonts dels enllaços són fiables; el que és més important és que aquesta tècnica d'aprenentatge basada en la construcció autònoma de coneixement, processant la informació, mitjançant les associacions i analògies generades per la cerca i posterior vinculació de la informació, entenent que quan esmentes un concepte en l'argumentació que efectues, aquest té uns continguts més amplis, formats per proposicions i variables que s'estenen i donen significat al desenvolupament del teu argument. Aquesta connexió és el que et permet atansar un aprenentatge significatiu, ja que analitzes en profunditat el propòsit d'aprenentatge establint les connexions necessàries què et facilitaran el procés de construcció de coneixement degudament etiquetat i accessible en la teva memòria.

    Moltes felicitats t'animo a continuar amb el teu treball, segur que et donarà molts èxits.

    ResponElimina